Mellanbarn från Småland med passion för typografi och layout
Mitt namn är Emelie Petersson och jag är 24 år gammal. För tillfället är jag Älmhultsbo och nyexaminerad från programmet Grafisk design för digitala och tryckta medier vid Högskolan Dalarna. Målmedveten, positiv och nyfiken är tre ord som beskriver mig på ett karaktäristiskt sätt. 
Min resa mot grafisk design har haft ett par mellanlandningar. Vid 10-års ålder var planen att bli fotbollsproffs och i tonåren ville jag bli musiker. Förutom att gå det estetiska programmet med inriktning musik på gymnasiet valde jag också att gå två år på folkhögskola för att utveckla mitt gitarrspel. Att skapa och förmedla budskap är alltså något som följt mig i flertalet år. 
Från att ha varit främst intresserad av fotografi inom grafisk design tycker jag nu det är roligast att arbeta med typografi och layout. Min styrka i skapandet är känslan för form och stil. Enligt mig är stil och tonalitet det grundläggande i designen, därefter kan detaljer höja uttrycket ytterligare. Något som jag är nyfiken på är konceptutveckling och förpackningsdesign, dessa områden är något jag gärna vill utvecklas vidare inom i framtiden. 
Inom ramen för min högskoleutbildning har jag haft fem veckors praktik på Espresso reklambyrå. Tiden på Espresso gav mig både inblick, förståelse och erfarenhet för hur arbetet på en byrå kan se ut. I samband med min högskoleutbildning valde jag också att läsa ”Genus och kultur” som valbar kurs. Genus är något som intresserar mig och normkreativ design tycker jag är både viktigt och nödvändigt.
På fritiden är musik ett stort intresse då jag spelar gitarr och gärna går på konserter. Även långpromenader och vistelse i naturen är något jag ägnar min lediga tid åt. 
Och just det! För övrigt är jag mellanbarn, vad det nu kan innebära, möjligen både samarbetsvillig och självständig.
/Emelie
Back to Top